Domov > Aktualno > Arhiv novic > Mednarodni dan gozdov 2021
21. 03. 2021
Mednarodni dan gozdov 2021

Na prvi pomladni dan vsako leto na pobudo Združenih narodov obeležujemo tudi Mednarodni dan gozdov. Letošnji poteka na temo »Obnova in nega gozda: pot do zdravja in dobrega počutja«.

Večji del Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib porašča gozd. Izven gozda pa k dobrobiti prispevajo številna drevesa na primer v parku Tivoli, v drevoredih in posamična drevesa v mozaični krajini parka. Te omenjamo, ker Organizacija Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano (Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)) med osmimi ključnimi sporočili ob letošnjem prazniku izpostavlja, da vsako drevo šteje in med drugim prispeva k dobremu telesnemu in duševnemu zdravju prebivalcev mest.

S fotografijami v tej objavi predstavljamo nekaj tistih aktivnosti, s katerimi v JP VOKA SNAGA skupaj z zasebnimi lastniki zemljišč skrbimo za obnovo gozda in drevoredov v parku. Tudi k pomenu razširjanja takšne prakse letos pozivajo organizacije ob dnevu gozdov.

Več o dogodkih na današnji praznik in vsebinah, ki so jih pripravili pri FAO in slovenske gozdarske institucije, pa si lahko preberete – ali ogledate kratke video vsebine – na spletne strani, ki jo je pripravil Zavod za gozdove Slovenije.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.