Domov > Aktualno > Arhiv novic > Danes je Svetovni dna zdravja
07. 04. 2020
Danes je Svetovni dna zdravja

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ga je razglasila leta 1950. Zdravje je ena najpomembnejših vrednot in temelj kakovostnega življenja posameznika in delovanja družbe. Tega se v teh dneh še bolj zavedamo.

Tema letošnjega svetovnega dne zdravja je podpora medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam pri njihovem delu, v počastitev 200-letnice rojstva Florence Nightingale.

Florence Nightingale, rojena 12. maja 1820 v Firencah, je bila utemeljiteljica sodobne zdravstvene nege. Vpeljala je prvo formalno izobraževanje za medicinske sestre ter s tem postavila podlago za razvoj zdravstvene nege kot stroke in mejnik v poklicu medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic. S to poslanico Svetovna zdravstvena organizacija opozarja tudi na ključno vlogo medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic pri varovanju in ohranjanju zdravja.

A zaradi aktualnih dogodkov po vsem svetu v zvezi z novim koronavirusom, je v teh dneh v ospredju predvsem izražanje podpore in hvaležnosti medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam za skrb in njihovo požrtvovalno delo.

Ne le danes, vsak dan moramo narediti nekaj za svoje zdravje. Zato strokovnjaki svetujejo redno gibanje, še posebej v naravi, zdravo prehrano, počitek in uravnavanje stresa. Izkoristimo sončne dni za sprehod, z doslednim upoštevanjem navodil pristojnih institucij za gibanje v teh dneh. Ostanimo zdravi!


JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.