Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Počitnice z Narodno galerijo
06. 07. 2020
Počitnice z Narodno galerijo

Danes so nas zopet obiskali otroci, ki počitniški teden preživljajo v Narodni galeriji. V okviru zelenih počitniških delavnic otroci letos spoznavajo okoliške zanimivosti in znamenitosti naše dežele, ki si jih kasneje pogledajo tudi na slikah v galeriji.

Danes se začenja drugi termin enotedenskega počitnikovanja v Narodni galeriji.

Otroci krajinski park obiščejo dvakrat. Prvi dan jih popeljemo do čebelnjaka in čebelnika, se pogovorimo o opraševalcih, med katerimi je v Sloveniji najbolj znana čebela kranjska sivka, spoznajo pa tudi samotarske čebele, čmrlje, metulje, muhe trepetavke in druge opraševalce.

Ob drugem obisku otroci spoznajo drevesa v parku, njihov pomen v naravi in za naše dobro počutje. Sprehodijo se po Jesenkovi poti, kjer spoznajo številne drevesne in grmovne vrste. Otroci se lahko preizkusijo v merjenju obsega in višine dreves. Otroci drevesa spoznajo preko vseh čutil - vida, sluha, tipa, voha in okusa.

Otroke seznanimo tudi z najpomembnejšimi elementi stavbne kulturne dediščine, kipi in spomeniki ter jih povprašamo o njihovih preteklih doživetjih parka in pomenu, ki ga ima zanje preživljanje prostega časa v naravi.

Vse doživeto v parku, po povratku v galerijo, nadgradijo z likovnimi izdelki.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.