Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Odstranjevanje nevarnih vej in dreves ob uradnih poteh v parku
13. 09. 2022
Odstranjevanje nevarnih vej in dreves ob uradnih poteh v parku

Na širšem območju krajinskega parka se ob uradnih poteh pričenja odstranjevanje odmrlih in poškodovanih vej v krošnjah ter obolelih in tistih dreves, ki potencialno ogrožajo uporabnike uradnih poti in infrastrukturo.

Dela bodo potekala daljše časovno obdobje, začetek je okvirno predviden 13. 9.2022. Na odsekih poti, kjer se bodo izvajala dela, bo prehod začasno oviran zaradi delovnih strojev, ležečega drevja in vej. Možne so tudi krajše začasne zapore posameznih delov poti.

Uporabnikom krajinskega parka se zahvaljujemo za razumevanje in prosimo, da so pri gibanju v gozdu previdni. Če naletite na izvajanje del, upoštevajte zapore poti in navodila izvajalcev ter po možnosti izberite katero drugo pot. Svetujemo, da ne nosite slušalk, ki bi preprečile zaznavanje okolice. Psi morajo biti na povodcu.

Sredstva za izvedbo del je zagotovila Mestna občina Ljubljana v okviru rednega letnega vzdrževanja vlak in urejenih poti oz. gozdnih prometnic. Dela potekajo z dovoljenjem številnih lastnikov gozdnih zemljišč, Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.