Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Trajnostno povezani - iz Tivolija na Rakovo jelšo
07. 09. 2023
Trajnostno povezani - iz Tivolija na Rakovo jelšo

Ob pričetku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti vas v soboto, 16. septembra, vabimo na kolesarski izlet.

Povezali bomo dve zavarovani območji narave v Mestni občini Ljubljana - Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib in Krajinski park Ljubljansko barje.

Pot bomo začeli v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. V kratki predstavi bomo spoznali naravovarstveni pomen te zelene oaze sredi mesta in ukrepe za ohranjanje tega območja.

Nato se bomo s kolesom podali na 3,5 km dolgo pot do Mestnega parka Rakova jelša – vstopne točke v Krajinski park Ljubljansko barje. Ogledali si bomo razstavo s predstavitvijo vseh štirih krajinskih parkov v Mestni občini Ljubljana, po ogledu razstave pa sledi kolesarjenje po 3 km krožni Poti med jelšami. Kolesarski izlet bomo zaključili na vstopni točki na Rakovi jelši.

Zbor: ob 9h pri Čolnarni v mestnem parku Tivoli
Dolžina poti: Tivoli – Rakova jelša: 3,5 km
Dolžina tematske poti Pot med jelšami: 3 km
Trajanje: okvirno 3 ure, zaključek na Rakovi jelši

Vodenje je brezplačno, obvezne prijave na: vodenja@ljubljanskobarje.si

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.
Obvezna oprema: lastno kolo, zaščitna oprema (obvezna za udeležence do 18. leta, čelado priporočamo tudi odraslim), voda in (po potrebi) malica v nahrbtniku.

Tema Evropskega tedna mobilnosti 2023 je »Varčne poti«. Evropski teden mobilnosti letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. Kolesarjenje je eden od najbolj ekoloških načinov gibanja oz. prevoza, zato z odločitvijo, da se na pot odpravimo s kolesom, prispevamo k čistejšemu okolju. Kolesarjenje je tudi ena najprijetnejših športnih aktivnosti na svežem zraku, ki pozitivno vpliva k zdravju in dobremu počutju.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.