Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Izobraževalni sprehod: »Varstvo opraševalcev v urbanem okolju«
14. 05. 2024
Izobraževalni sprehod: »Varstvo opraševalcev v urbanem okolju«

Vse ljubiteljice in ljubitelje cvetočih travnikov, opraševalcev in druge narave vabimo v krajinski park na vodeni sprehod na temo varstva opraševalcev v urbanem okolju.

V okviru svetovnega dneva čebel vodeni sprehod soorganizirata Služba Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, JP VOKA SNAGA d.o.o. in Mestna občina Ljubljana.
Osrednja tema tega dne letos postavlja v ospredje pomen vključevanja mladih v aktivnosti ohranjanja in varstva opraševalcev.

Zbrali se bomo v soboto, 18. 5. 2024 ob 10. uri, pred glavnim vhodom v Čolnarno ob Tivolskem ribniku. Sprehod bosta vodila biolog doc. dr. Danilo Bevk iz Slovenskega društva za varstvo opraševalcev Čmrljica ter ekolog in naravovarstvenik Luka Šparl s strani organizatorja dogodka.

Skupaj si bomo ogledali nekatera tipična življenjska okolja opraševalcev, spoznali nekaj vrst opraševalcev ter se seznanili z upravljavskimi ukrepi za ohranjanje in varstvo opraševalcev.

Za sprehod, ki bo trajal približno 2 uri, boste potrebovali terensko obutev. Vodenje je brezplačno, vendar prosimo, da udeležbo predhodno najavite, saj je število mest omejeno na 20 oseb.

Prijavite se lahko do vključno petka, 17. 5. 2024 na elektronski naslov luka.sparl@vokasnaga.si. Za morebitne dodatne informacije lahko tudi pokličete na telefonsko številko 031 225 740.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.